İstanbul Oda Orkestrası, Hisar Okulları’nın 25. yılı kutlamaları kapsamında 24 Mart Perşembe günü saat 20.00’de Hisar Okulları Kültür Merkezi Atatürk Salonu’nda bahara merhaba konseriyle sizlerle buluşuyor.

Murat Cem Orhan şefliğinde sahne alacak orkestramıza solistler Burak Bilgili (bas, bariton) ve Roberto Issoglio (piyano) eşlik edecekler.

İstanbul Oda Orkestrası 1961 yılında Dr. Hamit Alacalıoğlu tarafından kurulmuştur. Orkestra 1961 – 1972 yılları arasında zamanın solist ve müzisyenleri ile birlikte konserler vermiş ve TRT İstanbul Radyosunda canlı konser kayıtları yapmıştır. Ayrıca, 1972 – 2001 yılları arasında da zaman zaman değişik şefler ile çalışmış, 2001 yılı itibariyle düzenli konserlerine tekrar başlamıştır. Cihat Aşkın ve Hakan Şensoy’un önderliğinde yeniden hayat bulan orkestra, yurt çapında verdiği konserler ile ülkenin en saygın topluluklarından biri durumuna gelmiştir.
İstanbul Oda Orkestrası’nın kuruluşunun 60. Yılı sebebiyle konser faaliyetlerine hız veren orkestranın destekçileri arasında Kurukahveci Mehmed Efendi Mahdumları ve Pak Holding yer almaktadır. Orkestra İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında 2022 yılında düzenli konserler vermektedir. Orkestranın Genel Müzik Direktörlüğünü Hakan Şensoy yapmaktadır.
Kaçırılmayacak bu konserde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız.